• Kategorie
  • भारतीय रसोई zestaw przypraw do kuchni indyjskiej

Symbol: ZESTAW_INDYJSKA.
47.98
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48-72h
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Przesyłka kurierska 14.99
Przesyłka kurierska - pobranie 16.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 667636943

Zostaw telefon
Kuchnia indyjska czaruje aromatem i bogactwem przypraw. I to właśnie dodatki odgrywają w niej najważniejszą rolę. Dzięki specjalnym przyprawom kuchnia ta słynie z intensywnego smaku. W historii przyprawy często były cenione bardziej niż złoto. Do Polski kuchnia indyjska przywędrowała stosunkowo niedawno.  Skład zestawu: TANDOORI MASALA 50 G - to orientalna aromatyczna mieszanka przypraw o średnio ostrym, wyrazistym i korzennym smaku, nieco delikatniejsza niż garam masala. Nadaje ona potrawom nie tylko azjatyckiego charakteru, ale i piękną, złocistą barwę. GARAM MASALA 50 G - jest intensywną w smaku i aromacie kompozycją przypraw korzennych pozbawioną dodatku soli. To doskonale zdefiniowany smak kuchni indyjskiej w najwyższej jakości i idealnie skomponowanych proporcjach. Znajdziesz tu zarówno suszone zioła, rozgrzewający pieprz jak i aromatyczny cynamon, a całość bazuje jedynie na naturalnych składnikach.  KURKUMA 40 G - to roślina, którą spotkać można w krajach o klimacie tropikalnym. Mimo to, uprawia się ją też w zimniejszych regionach, nawet w Polsce, jako roślinę dekoracyjną. Elementem, który najbardziej interesuje kucharzy, jest kłącze. W środku jest bowiem intensywnie pomarańczowe i ma mocny zapach. Te właściwości w połączeniu z charakterystycznym smakiem sprawiają, że jest chętnie wykorzystywana w kuchni. CHILLI 35 G - przyspiesza przemianę materii i poprawia nastrój. Dzieje się tak, gdyż organizm w odpowiedzi na podrażnienie kapsaicyną wytwarza endorfiny uśmierzające ból. Przyprawę te stosuj do dań z fasolą i warzywami strączkowymi, potraw mięsnych, ostrych zup, ostrych sosów. KMIN RZYMSKI 35 G - to przyprawa usprawniająca trawienie. Warto zatem dodawać ją do potraw ciężkostrawnych, tłustych i bazujących na warzywach strączkowych. Jest stosowany do nadania aromatu potrawom z ryżu, warzyw i dań mięsnych. Przyprawa ta idealnie sprawdzi się jako dodatek do zup, grillowanych warzy, mięsa (np. jagnięciny czy kurczaka), humusu lub gulaszu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie