• Kategorie
  • Anyż ziarno w fiolce 10g

Symbol: ANYZIA10_FIOL
7.98
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48-72h
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Przesyłka kurierska 14.99
Przesyłka kurierska - pobranie 16.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 795 446 423

Zostaw telefon
Anyż prawdopodobnie pochodzi z wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego, chodź pochodzenie to nie jest do końca wyjaśnione. Warto wspomnieć, że anyż gwieździsty i anyż to nie ta sama roślina. Biedrzeniec anyż (anyż, anyżek) to gatunek jednorocznej rośliny z rodziny selerowatych. Jego smak jest słodszy i delikatniejszy niż jego dalekowschodni odpowiednik. Różni się również między sobą swoimi właściwościami.  Właściwości anyżu:  ułatwia proces trawienia,  zwiększa apetyt,  wspomaga produkcję mleka u kobiet karmiących,  pomaga w leczeniu bólu gardła   Możliwości zastosowania anyżu mielonego:  idealnie nadaje się do nalewek i drinków,  często spotykany w cukiernictwie do ciast i ciasteczek,  czasami dodawany do chleba,  pasuje do potraw drobiowych i słodkich sosów  dodaj go do sałatek z kurczakiem  anyż dodaj do sałatek owocowych  dobrze będzie komponował z twarożkiem na słodko  dodaj go do przetworów słodkich lub wytrawnych  będzie świetnym połączeniem z ciemnym piwem i czerwonym winem Smak anyżu mogłeś spotkać w ciasteczkach anyżkowych, herbatach na odporność, a także w grzańcach.   Ciekawostka: Anyż to przyprawa, jego ziarna nie nadają się bezpośrednio do spożycia, są twarde i bardzo intensywne w smaku.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie