- Waluta: PLN
- Strefa klienta
- Koszyk ( 0 )
-
Akcesoria
-
Opakowania i podkłady
-
Dekoracje
- Dekoracje cukrowe
- Dekoracje z opłatka
- Dekoracje z czekolady
- Kwiaty jadalne
- Owoce liofilizowane
- Makaroniki
- Posypki mixy
- Perełki
- Maczek
- Bezy
- Chrupki
- Konffetti
- Kwiaty
- Złoto do dekoracji
- Wydruki jadalne
- Papier jadalny BIAŁY
- Happy Sprinkles
- Mona Lisa
- Słodki Bufet
- Rose Decor
- ScrappCooking
- Slado
- Sweet Decor
- Sprinkle It! Julita
- Inne
- Wilton
- Masy cukrowe, glazury i praliny
- Tylki i rękawy
- Barwniki
- Czekolady
- Ranty
- Oferta hurtowa
- Promocje
- Outlet
- Produkty wg okazji
- Produkty wg zastosowania
-

-
Akcesoria
-
Opakowania i podkłady
-
Dekoracje
- Dekoracje cukrowe
- Dekoracje z opłatka
- Dekoracje z czekolady
- Kwiaty jadalne
- Owoce liofilizowane
- Makaroniki
- Posypki mixy
- Perełki
- Maczek
- Bezy
- Chrupki
- Konffetti
- Kwiaty
- Złoto do dekoracji
- Wydruki jadalne
- Papier jadalny BIAŁY
- Happy Sprinkles
- Mona Lisa
- Słodki Bufet
- Rose Decor
- ScrappCooking
- Slado
- Sweet Decor
- Sprinkle It! Julita
- Inne
- Wilton
- Masy cukrowe, glazury i praliny
- Tylki i rękawy
- Barwniki
- Czekolady
- Ranty
- Oferta hurtowa
- Promocje
- Outlet
- Produkty wg okazji
- Produkty wg zastosowania
-
Czekolada deserowa 70% 70-30-38-E4-U71 2,5 kg Callebaut












Receptura Nr 70-30-38 to ciemna czekolada uwielbiana przez szefów i mistrzów czekolady na całym świecie. Intensywny, ale harmonijny smak czekolady z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, modną nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. To idealny wybór, aby podkreślić bogaty, czekoladowy smak swoich wyrobów. Niska płynność sprawia, że świetnie sprawdzi się w wielu zastosowaniach: od kremów po sosy do deserów.
Ilość w opakowaniu | 1 szt. | ||||||||||||||||||||
Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||||||||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||||||||||||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5410522512854 |
Zamówienie telefoniczne: 795 446 423
Zostaw telefon |
|
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Czekolada deserowa 70% 70-30-38-E4-U71 2,5 kg firmy Callebaut
Receptura Nr 70-30-38 to ciemna czekolada uwielbiana przez szefów i mistrzów czekolady na całym świecie. Intensywny, ale harmonijny smak czekolady z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, modną nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. To idealny wybór, aby podkreślić bogaty, czekoladowy smak swoich wyrobów. Niska płynność sprawia, że świetnie sprawdzi się w wielu zastosowaniach: od kremów po sosy do deserów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Charakterystyka:
- minimalna zawartość kakao 70%
- tłuszcz 38.9%
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2259/540 kJ/kcal
- Tłuszcz: 39 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
- Węglowodany: 31 g, w tym cukry: 26 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 8,8 g
- Sól: 0,02 g
Skład: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.5% minimalna zawartość kakao).
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
Polecane zastosowania:
- Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.
- Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
- Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
- Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również