Kategorie

Czekolada deserowa 70% 70-30-38-E4-U71 2,5 kg Callebaut

Receptura Nr 70-30-38 to ciemna czekolada uwielbiana przez szefów i mistrzów czekolady na całym świecie. Intensywny, ale harmonijny smak czekolady z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, modną nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. To idealny wybór, aby podkreślić bogaty, czekoladowy smak swoich wyrobów. Niska płynność sprawia, że świetnie sprawdzi się w wielu zastosowaniach: od kremów po sosy do deserów.

177.99
szt.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków Imbramowska 0
ORLEN Paczka 0
Paczkomaty InPost 0
Odbiór osobisty Kraków Imbramowska 0
Dostawa Taxi Kraków 0
Paczkomaty InPost Weekend 4.99
Przesyłka kurierska 14.99
Paczkomaty InPost pobranie 18.99
Przesyłka kurierska - pobranie 19.99
Paczkomty InPost Weekend pobranie 25.99
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 795 446 423

Zostaw telefon

Czekolada deserowa 70% 70-30-38-E4-U71 2,5 kg firmy Callebaut

Receptura Nr 70-30-38 to ciemna czekolada uwielbiana przez szefów i mistrzów czekolady na całym świecie. Intensywny, ale harmonijny smak czekolady z dominującym smakiem prażonych ziaren kakao, modną nutą goryczy i świeżymi, owocowymi akcentami. To idealny wybór, aby podkreślić bogaty, czekoladowy smak swoich wyrobów. Niska płynność sprawia, że świetnie sprawdzi się w wielu zastosowaniach: od kremów po sosy do deserów. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.

Charakterystyka:

  • minimalna zawartość kakao 70%
  • tłuszcz 38.9%

Wartość odżywcza na 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 2259/540 kJ/kcal
  • Tłuszcz: 39 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g 
  • Węglowodany: 31 g, w tym cukry: 26 g
  • Błonnik: 0 g
  • Białko: 8,8 g
  • Sól: 0,02 g

Skład: miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.5% minimalna zawartość kakao).

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

Polecane zastosowania:

  • Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.
  • Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
  • Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
  • Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.