Foremka do czekoladek pralinek KULE 3D Wilton
Opis
Forma do czekoladowych kul firmy Wilton
Foremki do tworzenia czekoladowych kul, jednorazowo można stworzyć 6 czekoladek.
Szczegół:
- forma do czekolady, 2 części do stworzenia kul
- 3 duże kule oraz 3 małe
- materiał: przeźroczysty plastik
Sposób przyrządzenia kul:
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę barwnikiem, dodaj go do rozpuszczonej czekolady). Należy uważać, by czekolady nie przegrzać, bo zmieni swoją konsystencję
- Rozpuszczoną czekoladą pokryj wgłębienia w foremce (najłatwiej to zrobisz, przelewając wcześniej rozpuszczoną czekoladę do woreczków do dekorowania lub, jeśli używasz kuchenki mikrofalowej, możesz czekoladę od razu rozpuścić w woreczku).Wstaw do lodówki do przestudzenia.
- Po wyjęciu z lodówki wypełnij czekoladowe zagłębienia nadzieniem - musi być w temperaturze pokojowej, by nie rozpuściło czekolady.
- Po wypełnieniu nadzieniem, przykryj pralinę warstwą rozpuszczonej czekolady. Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego wystygnięcia.