• Kategorie
  • Garnek rzymski 2,5l

Symbol: GARNEK_RZYMSKI_2,5L
147.18
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48-72h
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Przesyłka kurierska 14.99
Przesyłka kurierska - pobranie 19.99
Dostępność Mało
Waga 1.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 795 446 423

Zostaw telefon
Garnek rzymski to sprzęt który przypadnie do gustu wszystkim którzy lubią lekkostrawną kuchnię. W garnku rzymskim upieczesz chleb, mięso, ryby, warzywa i tym podobne dania - bez tłuszczu. Dania będą dusiły się we własnym sosie, a mięsa będą soczyste i kruche, drób - delikatny i miękki, a warzywa - aromatyczne.  Garnek rzymski wykonany jest z silnie wypalonej naturalnej gliny. Ścianki garnka są porowate, niepokryte glazurą, dzięki czemu łatwo wchłaniają płyty. Jak używać garnka rzymskiego? Przed użyciem namocz pusty garnek przez 15 minut w wodzie. Podczas pieczenia woda, którą nasiąknęło naczynie, paruje i tworzy się warstwa pary wodnej zarówno w garnku, jak i w piekarniku.Do nasiąkniętego naczynia włóż składniki, zamknij pokrywą, wstaw do zimnego piekarnika i dopiero stopniowo podgrzewaj. Jeśli chcesz, aby skórka była chrupiąca - na 10minut przed końcem pieczenia trzeba zdjąć pokrywę. Do pieczenia nie dodawaj żadnego oleju. Danie pieczone w ganku rzymskim nie przypali się, ponieważ nie wysycha podczas pieczenia. Co można przygotować w garnku rzymski? możesz w nim przygotować wszystkie rodzaje mięs  zapiekanek, gulaszy, risotto, bigos słodkie ciasto drożdżowe domowy chleb Co powinieneś wiedzieć o garnku rzymskim? Garnek rzymski nie lubi gwałtownej zmiany temperaturyGarnek nie nadaje się do podgrzewania na kuchenceGarnek należy czyścić ciepłą wodą, bez użycia detergentów.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie