Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
Jelita wieprzowe do kiełbasy Chiny, kaliber 28/30, 91mb, 6 pęczków, kółko niebieskie


Symbol:
JELWIEW_28/30_91M/W6_BIA_PCHIN
655.98
Wysyłka w ciągu | 48-72h | ||||||
Cena przesyłki |
0
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
||||||
Waga | 7 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 2019220982926 |
Zamówienie telefoniczne: 667636943
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Jelita wieprzowe są jadalną osłonką wykorzystywaną przy wyrobie wszelkiego rodzaju kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Parametry:Kaliber polski28/30Długość pęczka91mbIlość6 pęczków Jak przygotować jelita wieprzowe przed użyciem?Jelita dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek,Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz),Przepłukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek. Jak przechowywać jelita wieprzowe i jaki mają termin ważności? Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko.Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Ostatnio oglądane produkty
- Produkty podobne