• Kategorie
  • Jelita wieprzowe do kiełbasy Chiny, kaliber 28/30, 91mb, 6 pęczków, kółko niebieskie

Symbol: JELWIEW_28/30_91M/W6_BIA_PCHIN
655.98
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48-72h
Cena przesyłki 0
Przesyłka kurierska - pobranie 0
Paczkomaty InPost 0
Przesyłka kurierska 0
Dostępność Mało
Waga 7 kg

Zamówienie telefoniczne: 667636943

Zostaw telefon
Jelita wieprzowe są jadalną osłonką wykorzystywaną przy wyrobie wszelkiego rodzaju kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku. Parametry:Kaliber polski28/30Długość pęczka91mbIlość6 pęczków     Jak przygotować jelita wieprzowe przed użyciem?Jelita dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich        kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek,Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy        zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz),Przepłukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.  Jak przechowywać jelita wieprzowe i jaki mają termin ważności? Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko.Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.    
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie