Masa cukrowa Pasta TOP BIAŁA 500g Saracino
Opis
Masa cukrowa PASTA TOP do obkładania tortów firmy Saracino w kolorze BIAŁYM
Wysokiej klasy lukier plastyczny o delikatnym waniliowym smaku. Najlepszy lukier do stosowania w każdej temperaturze.
Doskonały do zastosowania przy wysokich temperaturach i wysokiej wilgotności. Niezastąpiony przy obkładaniu tortu oraz płaskich dekoracjach. Bardzo elastyczny, bardzo dobrze znosi wahania temperatury, nie ''poci się'', nie pęka.
Masa posiada dodatek masła kakaowego dzięki czemu doskonale przechowuje się również w lodówce oraz gumy tragakantowej, która jest naturalnym składnikiem zapewniającym elastyczność.
W celu uzyskania jeszcze większej elastyczności masa może być podgrzewana w kuchence mikrofalowej 700 Watt/ do 10 sek.
Składniki: cukier 72%, syrop glukozowy, masło kakaowe, stabilizatory: E422, wysokooleinowy olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: E466, aromat, substancja konserwująca: E202, kwas: E330
- Produkt bezglutenowy, nie zawiera oleju palmowego.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 387 kcal/ 1637kj
- Tłuszcz: 5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g
- Węglowodany: 86 g w tym cukry 57 g
- Białko: 0,07 g
- Sól: 0,01