• Kategorie
  • NA SMACZNY POCZĄTEK - zestaw przypraw

Symbol: ZESTAW_POCZATEK.
59.18
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48-72h
Cena przesyłki 12.99
Paczkomaty InPost 12.99
Przesyłka kurierska 14.99
Przesyłka kurierska - pobranie 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 795 446 423

Zostaw telefon
Przyprawy i zioła podnoszą jakość smaku oraz aromatu naszych domowych potraw. W zestawie znajdują się najpopularniejsze przyprawy, które powinieneś mieć w swojej kuchni. Sprawdź jak je stosować. MAJERANEK 70 G - ma ładny, korzenny aromat i gorzki smak. Zwiększa wydzielanie soków żołądkowych. Nadaje się do: pieczonych gęsi, baraniny, pieczeni mięsnych, flaków, żurku, grochówki, potraw z użyciem roślin strączkowych. PIEPRZ CZARNY ZIARNO 50 G - trudno wyobrazić sobie znane i lubiane zupy oraz sosy bez dodatku pieprzu czarnego. Poranne kanapki z jego dodatkiem również smakują lepiej. W tradycyjnej polskiej kuchni używamy tej przyprawy do praktycznie wszystkich dań. Jest to ciekawe, ponieważ pochodzi ona z Azji i do dziś właśnie tam się ją uprawia. Nie mniej jednak, od lat pokolenia Polaków doceniają wyjątkowy smak oraz wartości odżywcze pieprzu czarnego, który wpływa pozytywnie nie tylko na smak potraw, ale również na zdrowie. ZIELE ANGIELSKIE ZIARNO 35 G - z pewnością poznałeś je już w czasach dzieciństwa. Świąteczny bigos, tradycyjny żurek czy barszcz czerwony przygotowany przez mamę lub babcię wzbogacony był bowiem z pewnością o tą przyprawę. Na przestrzeni wieków wpisała się ona w polską kuchnię na tyle, że stanowi jeden z nieodłącznych dodatków w przepisach wielu dań. LIŚĆ LAUROWY 30 G - suszone liście laurowe są używane jako przyprawa do dań ciężkich takich jak mięsne gulasze i pieczenie, bigos, kapuśniak, ale doskonale sprawdzają się również jako dodatek do zup, sosów i marynat. Są składnikiem hinduskiej mieszanki przypraw garam masala. Wśród tradycyjnych polskich potraw nie sposób wyobrazić sobie bez nich rosołu, żurku, barszczu. Smak liści laurowych jest ziołowy, nieco gorzkawy, lekko ostry. PIEPRZ ZIOŁOWY 50 G - oprócz nadającemu ostrość - wraz z gorczycą - aromatycznemu chili na pieprz ziołowy składają się same znane od stuleci w polskiej kuchni przyprawy. To sprawia, że jest on znakomitym dodatkiem do rosołu oraz innych tradycyjnych zup, do rozmaitych mięs - zarówno czerwonych, jak i białych - oraz do sosów stosowanych do potraw na ciepło i dressingów do sałatek.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie