Categories

Osłonka poliamidowa termokurczliwa, barierowa CD0, 100/65mm, 500mb

The Symbol : OSLBARCD0_1_102/65
371.68
opak
Shipping within on request
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Mało
The Weight Of The 9 kg

Telephone order: +48 795 446 423

Leave your phone
Osłonka termokurczliwa barierowa posiada, aż 5 warstw! Osłonki termokurczliwe, barierowe składają się z pięciu warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid, który zapewnia, że składniki farszu pod osłonką są zabezpieczone przed rozdzielaniem się.  Podczas parzenia osłonka kurczy się do 15% wzdłuż i wszerz. Dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd i termin przydatności do spożycia przez kilka tygodni. Dużą zaletą osłonek barierowych jest to, że zachowują świeży aromat oraz nie przenikają do nich obce zapachy. Do czego używać osłonek poliamidowych barierowych? do wyrobu niewędzonych kiełbas do gotowanych szynek do wyrobów z drobiu Jakie są właściwości osłonki barierowej? nie przepuszcza wody ani tłuszczy, nie powoduje ubytków w obróbce termicznej, przedłużają trwałość wyrobu, chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru, jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę. Do czego używać osłonki barierowej? Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak: szynki parzone i gotowane, mielonki, salceson, pasztetowa, kaszanka. Jak używać osłonki termokurczliwej? Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka termokurczliwa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
There is currently no comments or ratings for this product.