Kategorie
Szukaj

Podkłady pod torty i ciasta Sklep | KicCake

Podkłady pod torty, ciasta, czy monoporcje, znane również jako podstawka, bankietówka czy tacka. Przydatne i niezastąpione narzędzie, na które umieszcza się gotowy wypiek przed dekoracją i podaniem. Oto kilka popularnych rodzajów podkładów podkładów cukierniczych:

1. Podkład z tektury obłożony folią - jest to podstawka kartonowa obłożona folią, która zapewnia trwałość i ochronę przed wilgocią. Najczęściej takie podkłady stosowane są do ciast, monoporcji, ciast musowych i tortów o niewielkiej wadze.  Jedynie podkłady z tektury, które mają przynajmniej 1 cm grubości są w stanie utrzymać tort jedno piętrowy, którego tynk nie popęka podczas przenoszenia. 

2. Podkład wykonany z płyty MDF - podstawki te są cięższe, trwałe i estetyczne. Idealne do ciężkich tortów. Najczęściej wykorzystywane do tortów piętrowych. 

3. Podstawka ze styroduru - lekki a zarazem bardzo wytrzymały podkład pod tort. Podkłady te posiadają podkładkę do żywności, mają szare boki albo są mają kolorowe zakładki na bokach w kolorze podkładki znajdującej się na styrodurze.

Podstawka pod tort ma na celu podkreślenie prezentacji tortu oraz ułatwienie przenoszenia i podawania go. Ważne jest, aby wybrać podkład odpowiedni do rozmiaru, kształtu i wagi tortu. Upewnij się również, że podkład jest czysty i odpowiednio zabezpieczony, aby zapewnić higieniczne i estetyczne podanie tortu.