Kategorie

Proszek bezowy (albumina) 400 g Saracino

27.99
szt.
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty Kraków Imbramowska 0
Odbiór osobisty Kraków Imbramowska 0
Dostawa Taxi Kraków 0
ORLEN Paczka 10.99
Paczkomaty InPost 12.99
Przesyłka kurierska 14.99
Paczkomaty InPost Weekend 17.99
Paczkomaty InPost pobranie 18.99
Przesyłka kurierska - pobranie 19.99
Paczkomty InPost Weekend pobranie 25.99
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 795 446 423

Zostaw telefon

Proszek bezowy (albumina) 400 g firmy Saracino

Innowacyjny proszek zastępuje surowe białko kurze

  • jako niezbędny składnik lukru królewskiego 
  • do produkcji bez (przepis poniżej)
  • dodany do kremu maślanego utrzymuje jego konsystencję, masa nie rozwarstwia się i nie spływa, przydatny zwłaszcza latem
  • inne przepisy, które wymagają białka kurzego

Skład: cukier puder, białko jaja w proszku, skrobia kukurydziana, aromat

Przepis na bezę:

  • proszek Meringa Mix 100g
  • woda (temp. pokojowa) 60g
  • cukier puder (przesiany) 90g

Instrukcja: Proszek bezowy umieść w mikserze, następnie dodaj wodę o temperaturze pokojowej i ubijaj przez około 10 minut. Gdy masa będzie miękka i pieniąca się dosyp przesiany wcześniej cukier puder. Połącz składniki. Na koniec  przełóż masę do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 80°C do całkowitego wyschnięcia. 

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.