Proszek bezowy (albumina) 400 g Saracino

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: Dostępne od ręki, więc wysyłka do 24h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,99 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
34.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Proszek bezowy (albumina) 400 g firmy Saracino

Innowacyjny proszek zastępuje surowe białko kurze

  • jako niezbędny składnik lukru królewskiego 
  • do produkcji bez (przepis poniżej)
  • dodany do kremu maślanego utrzymuje jego konsystencję, masa nie rozwarstwia się i nie spływa, przydatny zwłaszcza latem
  • inne przepisy, które wymagają białka kurzego

Skład: cukier puder, białko jaja w proszku, skrobia kukurydziana, aromat

Przepis na bezę:

  • proszek Meringa Mix 100g
  • woda (temp. pokojowa) 60g
  • cukier puder (przesiany) 90g

Instrukcja: Proszek bezowy umieść w mikserze, następnie dodaj wodę o temperaturze pokojowej i ubijaj przez około 10 minut. Gdy masa będzie miękka i pieniąca się dosyp przesiany wcześniej cukier puder. Połącz składniki. Na koniec  przełóż masę do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 80°C do całkowitego wyschnięcia. 

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium